Hagyomány, Identitás, Történelem – HIT2019 Református egyháztörténeti konferenciák II.

2019. október 21-22-én  mintegy 60 előadóval kétnapos konferenciát rendez a KRE Hittudományi Kara és a KRE Református Örökség Műhelye.

Meghívó Szabados Ádám abszolvált doktorandusz hallgatónk műhelyvitájára

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hittudományági Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Szabados Ádám műhelyvitájára.

„Lelki éhség” – Protestáns spiritualitás a 21. században

A KRE Hittudományi Kara szeretettel hív minden érdeklődőt 2018. november 16-án, pénteken 14 órától „Lelki éhség” Protestáns spiritualitás a 21. században című műhelynapjára a az egyetem Hittudományi Karának dísztermébe (1092 Budapest, Ráday utca 28. 1. emelet).

Erasmus pótpályázat

Kiírásra került a 2018/19-es tanév tavaszi félévére szóló Erasmus tanulmányi pótpályázat, mely páratlan lehetőséget biztosít arra, hogy hallgatóink tandíjmentesen tanulhassanak egy félévet akár Európa legjobb egyetemeinek egyikében.

Újra lehet pályázni a rendszeres szociális támogatásra

A 2018/2019. I. félévben is megpályázható a rendszeres szociális támogatás azoknak a hallgatóknak, akik szociális alapon rászorulnak. Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével és a szociális helyzetet igazoló dokumentumok, igazolások benyújtásával lehet. A pályázatokat a Hallgatói Önkormányzat és az Egyetemi Szociális Bizottság bírálja el. 

A reformáció örökségében élve – a reformáció hatása a teológiai oktatásra

A reformáció 500. évfordulójához és a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva a KRE HTK 2017. október 26. (csütörtök) 9 órai kezdettel tudományos konferenciát hirdet meg.

Trefort Ágoston-díjat kapott Prof. Dr. Zsengellér József

A felsőoktatási területen, az oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Trefort Ágoston-díjat kapott Prof. Dr. Zsengellér József, Egyetemünk stratégiai rektorhelyettese.

Kiírásra került a Károli Kiválósági Ösztöndíj

Ösztöndíjunkkal azokat a nappali munkarendű, Egyetemünket első helyen megjelölt, első éves alapképzésben vagy osztatlan mesterképzésben részt vevő hallgatóinkat jutalmazzuk, akik előkelő helyezést értek el valamely középiskolai versenyen.

Keskeny úton? A protestáns közelmúlt feltárásának dilemmái konferencia

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tisztelettel meghívja Önt 2017. szeptember 25-én tartandó, Keskeny úton? A protestáns közelmúlt feltárásának dilemmái című konferenciájára.

Persecution, Passion and Epiphany in Early Jewish Literature

International Conference: Persecution, Passion and Epiphany in Early Jewish Literature