Ünnepélyes tanévnyitó istentisztelet

Tisztelettel meghívjuk a Károli Gáspár Református Egyetem 2022. szeptember 5-én (hétfőn) 10:00 órai kezdettel tartandó tanévnyitó istentiszteletére a Kálvin téri református templomba (1091 Budapest, Kálvin tér 7.).

Ünnepélyes tanévnyitó

A Károli Gáspár Református Egyetem 2021. szeptember 6-án (hétfőn) 9.30 órakor tartja tanévnyitó istentiszteletét, melynek helyszíne a Pozsonyi Úti Református Egyházközség Hálaadás Temploma lesz (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.).

Ünnepélyes tanévnyitó

frissítve: 2020. szeptember 3.
A Károli Gáspár Református Egyetem 2020. szeptember 7-én (hétfőn) 10 órakor, istentisztelet keretében tartja ünnepélyes tanévnyitóját, melynek helyszíne a Pozsonyi Úti Református Egyházközség Hálaadás Temploma lesz (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.).

Beszámoló Dr. Egeresi László Sándor izraeli tanulmányútjáról

Hazaérkezett izraeli tanulmányútjáról PhD. habil. Egeresi László Sándor, a Hittudományi Kar docense, aki a Tel Ábél-Bét-Maakában zajló ásatáson vett részt a feltárást vezető Robert Mullins professzor (Azusa Pacific University, USA) és Nava Panitz-Cohen (Héber Egyetem, Izráel) meghívására. Az itt töltött hetek eredményességéről sokat elárul, hogy az Ószövetségi Tanszék docensét jövőre is meghívták. A derekas helytállás a személyes sikeren túl mutat: ennek eredményeként Egyetemünk oktatója eredeti vaskori és bronzkori leleteket kért és kapott a Ráday utcában működő Bibliamúzeumnak. További ígéret van arra, hogy jövőre is gyarapodhat majd néhány értékes szentföldi lelettel a térség egyetlen Bibliára fókuszáló múzeuma. Szintén nagy eredménynek tekinthető, hogy az ásatásvezetők is fontosnak tartják a jövő magyar tudósainak képzését, s erre az igényre válaszul Egeresi tanár úr lehetőséget kapott arra, hogy jövőre diákokat is vigyen magával.

Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó

Idén július 25-29. között, immár 8. alkalommal került megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó, mely a „Re:formálj!” szlogen jegyében mintegy 30 koncerttel, 200 kulturális, közösségi és lelki programmal várta a résztvevőket. A reformáció 500. évfordulójának, illetve a Második Helvét Hitvallás elfogadásának 450. évfordulója alkalmából a kálvinisták Rómája, azaz Debrecen adott helyszínt az öt napos rendezvénynek, melyen több ezer kárpát-medencei református magyar fiatal fordult meg.

Károlisok a reformáció nyomában

Már csak a helyszíneit is kimerítő felsorolni a Károli Gáspár Református Egyetem július 5. és 16. között megszervezett, A reformáció nyomában című tanulmányútjának, amely Wittenbergtől Zürichig ölelte fel a reformáció emblematikus városait. A résztvevők az út során több gyülekezettel is megismerkedtek.

Tanévnyitó ünnepség

A Károli Gáspár Református Egyetem szeretettel meghívja Önöket Tanévnyitó ünnepségére!

 
Egyetemünk 2015. szeptember 1-jén (kedden) 10 órakor a Fasori Református Templomban (1071 Budapest, Városligeti fasor 7.) tartja ünnepélyes tanévnyitóját.
Nagykőrösi képzési helyszínünkön 2015. szeptember 6-án (vasárnap) 10 órai kezdettel kerül sor az Ünnepségre, a Nagykőrösi Református Templomban (2750 Nagykőrös, Szolnoki u. 2.).
A marosvásárhelyi képzési helyszín tanévnyitója 2015. szeptember 27-én (vasárnap), a Marosvásárhelyi Vártemplomban kerül megrendezésre.


Pótfelvételi 2015

Kezdetét vette a 2015. évi pótfelvételi eljárás, melynek keretein belül 2015. augusztus 10-ig lehet jelentkezni a meghirdetett képzésekre. A jelentkezés kizárólag elektronikus úton lehetséges a www.felvi.hu oldalon, egyetlen képzés megjelölésével.

A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 23-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is felvételiztek.
 

Egyetemünk pótfelvételi képzéskínálatáról bővebb információ a www.kre.hu/potfelveteli oldalunkon található.

Sok sikert kívánunk!


Állami kitüntetést kapott Dr. Madarász Imréné

Államalapító Szent István ünnepe alkalmából kitüntetést vehetett át 2014. augusztus 18-án a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar docense, Dr. Madarász Imréné. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesítette Egyetemünk oktatóját a Pesti Vigadóban.

Az ünnepségen többek között művészek, tanárok, orvosok, sportolók, tudósok, újságírók vehették át a Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztjeit, valamint Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszteket. Miniszter úr nemzeti ünnepünk alkalmából kiemelte: „a díjazottak Magyarország hozzáadott értékei, az az emberi többlet, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát”.


Tanévnyitó Ünnepség

A Károli Gáspár Református Egyetem 2014. szeptember 8-án (hétfőn) 10 órakor a Fasori Református Templomban (1071 Budapest, Városligeti fasor 7.) tartja ünnepélyes tanévnyitóját.


Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ