Ráday bál – Keresztyén Egyetemisták Bálja

A Ráday Felsőoktatási Diákotthon közössége sok szeretettel várja a keresztyén főiskolás/egyetemista fiatalokat a február 16-án, csütörtökön 18 órától 22 óráig tartandó Ráday bálba. A rendezvény helyszíne a Ráday Ház II. emeleti Nagydíszterme, ahová a Ráday utca 28. felől érkezhetnek a résztvevők.

Maarten J. Aalders előadása a HTK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Egyháztörténeti Kutatóintézete szeretettel várja önt Maarten J. Aalders: Abraham Kuyper. Egyház/Politika című előadására (holland nyelven magyar tolmácsolással).

Lelki éhség 4.0 konferencia

Március 25-én, csütörtökön 15.00-19.00-ig online rendezzük meg a KRE-HTK 'Spiritualitás és misszió az egyházban' továbbképzéséhez és a Missziós Iroda ’Tanítványként a világban’ tanfolyamához kapcsolódó, eddig is nagy érdeklődésre számot tartó Lelki éhség 4.0 konferenciát.

Az Albinoni Kamarazenekar jótékonysági hangversenye

Az Albinoni Kamarazenekar Jótékonysági Hangversenyt tart a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórussal a Ráday-kollégium leégésekor elhunyt Farkas Zoltán családjának javára. A különlegesen szép barokk műsort Bach János Passiójának gyönyörű zárótétele koronázza a Budapesti Kórus közreműködésével.

Táncművészetisek a Károliért

„A Magyar Táncművészeti Egyetem színei” címmel jótékonysági előadást szervez a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday Kollégiumban történt tűzeset károsultjai javára a Magyar Táncművészeti Egyetem 2019. február 20-án 18 órai kezdettel az egyetem színháztermében (1145 Budapest, Columbus utca 87-89.).

Jótékonysági koncert a Ráday Kollégiumért

Jótékonysági koncertet szervez a leégett Ráday Kollégium javára a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. A református felsőoktatási kollégium január közepén égett le, miután kamaszok gyújtogattak a kollégium tövében. A koncerten támogatójegyek vásárolhatók, amelyből a kollégium diákjait, valamint a tűzben elhunyt négygyermekes édesapa családját támogatják.

Meghívó Hős Csaba műhelyvitájára

A KRE Hittudományi Karának Hittudományági Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Hős Csaba műhelyvitájára.

Károli Gáspár Ösztöndíj felhívás 2017 / 2018. tanév II. (tavaszi) félév

Kiírásra került a Károli Gáspár Ösztöndíj.
Az ösztöndíj célja: tehetséges, tanulmányukat kiemelkedően végző önköltséges hallgatók támogatása.

Máté János emlékezete

Máté János halálának 20. évfordulóján énekes délutánt és esti zenés áhítatot tartanak 2018. február 25-én, Budapesten a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának dísztermében (1092 Bp. Ráday u. 28.), valamint a Kálvin téri református templomban (1091 Bp. Kálvin tér 7.)

Újra lehet pályázni a rendszeres szociális támogatásra

A 2017/2018. II. félévben is megpályázható a rendszeres szociális támogatás azoknak a hallgatóknak, akik szociális alapon rászorulnak. Pályázni a pályázati adatlap kitöltésével és a szociális helyzetet igazoló dokumentumok, igazolások benyújtásával lehet. A pályázatokat a Hallgatói Önkormányzat és az Egyetemi Szociális Bizottság bírálja el, hiánypótlásra nincs lehetőség.

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ