Szeptembertől újra a Ráday utcában tanulhatnak jelenlegi és új hallgatóink

2022 szeptemberétől újra a Ráday utcában folytatódik az oktatás a Hittudományi Karon, illetve hallgatóink az épületegyüttesben található kollégiumban kapnak ismételten elhelyezést.

 

Az új, minden szempontból korszerű és a közösségi igényeket is kielégítő épületben éjjel-nappal működő porta, büfé és étterem is helyet kap, a kollégiumépületbe kártyás beléptetőrendszeren keresztül lehet majd belépni. A hallgatók kollégiumi szobái három emeleten helyezkednek el, emeletenként 16 szoba került kialakításra. A szobák világosak, hűtőszekrénnyel, íróasztallal, 2 ággyal, szekrényekkel, fürdőszobával és erkéllyel rendelkeznek. A lépcsőház mellett liftek is segítik majd az emeletek közötti közlekedést.

A kollégiumban minden a hallgatók kényelmét, az otthonosság érzését fogja szolgálni: minden szinten tágas konyha és fedett loggia, mosókonyha és tanulószoba is található. A közösségi terek mellett a kollégiumnak saját kápolnaszobája is lesz, valamint a legfelső emeleten tetőterasz várja a hallgatókat. A Török Pál Könyvtár a tetőtérben kap majd helyet és a korábbiaktól eltérően szeptembertől éjjel-nappal várja majd olvasóit.  A belső udvar valódi pihenőhellyé alakul, hiszen az autók az egy szinttel lejjebbi teremgarázsban parkolhatnak ezentúl.

"Leginkább a sok közösségi tér tetszik. Ez a teológushallgatóknak talán még fontosabb, hiszen a későbbi közös munkához elengedhetetlen az együtt töltött idő. Mivel ennyi tér áll majd rendelkezésünkre, mindenki talál magának helyet: az elmélyülő, imádkozó kisközösségek csendben lehetnek együtt, míg a hangosabb, vidámabb társaságok szintén lehetőséget kapnak a közös időtöltésre” – emeli ki Filotás Bálint HTK HÖK elnök a reformatus.hu oldalon megjelent cikkben.

Az oktatásra szolgáló tantermek közül több összenyitható lesz, illetve az oktatásra szánt épületszárny folyosói öblös közösségi térbe futnak, ahol a hallgatók otthon érezhetik majd magukat az órák közötti szünetekben is.

Dr. habil. Lányi Gábor internátusi nevelőtanár, az Egyháztörténeti Tanszék egyetemi docense elmondja, hogy jelenleg "az Óbudai Diákotthonban élnek a kollégisták, távolabb a Csopaki utcai oktatási helyszíntől. Bár szép épület az is, de szűkös, és nem mindenben felel meg egy felsőoktatási intézmény igényeinek. Ezt az épületet ránk szabták, a bejárást is azért szervezték, hogy minden megfelelően készüljön el. Ha minden megvalósul, akkor fizikai, külsődleges akadályok nem tornyosulnak többé a lelki épülés elé".

A Hittudományi Kar meghosszabbított jelentkezési határidővel, szeptembertől ismét a Ráday utcai oktatási helyszínen, az alábbi képzésekre várja a jelentkezőket a 2022. évi felvételi eljárásban:

Teológia-lelkész szakirány MA osztatlan képzés - jelentkezési határidő: március 20.

Teológia-teológus szakirány MA osztatlan képzés  - jelentkezési határidő: március 20.

Hittanár-nevelőtanár MA osztatlan képzés - jelentkezési határidő: március 20.

Master of Theology (MA) (angol nyelvű képzés) - jelentkezési határidő: április 29.

Hittanár-nevelőtanár MA (2 féléves) - jelentkezési határidő: június 30.

A képzésekre az alábbi linken lehet jelentkezni: http://www.kre.hu/hiteletifelveteli/index.php

 

Képek: Füle Tamás/parokia.hu

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ