Kari könyvtár

A Hittudományi Kar Török Pál Könyvtára a Pákozdy László Márton professzor által 1970-ben alapított Török Pál Szemináriumi Könyvtár és a korábban felszámolt Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézet Könyvtárának összevonásából született. 1994-ben, az egyetem Teológiai Karrá minősítése után kezdődött meg a könyvtár kari könyvtárrá fejlesztése. Az állománygyarapítás fő feladata a kézikönyvtár fejlesztésén túl az idegen nyelvű szakirodalom pótlása és a nagy értékű könyvsorozatok kiegészítő beszerzése. Az alapítás óta változatlanok az állománygyarapítás hangsúlyai: bibliai szövegmagyarázat, bibliai teológia és gyakorlati teológia. E szerzeményezési stratégiát a hallgatói felkészülést segítő, magyar nyelvű teológiai szakirodalom területén fejlesztjük tovább.

A könyvtár állománya jelenleg harmincötezer könyvtári egységből áll, a folyóirat-állományunkban harmincféle kurrens folyóirat és a korábbi számok bekötött évfolyamai találhatók.

A százhatvan négyzetméteres könyvtár a kollégiumi épület ötödik szintjén található. Az állomány elhelyezése szabadpolcos, tizenöt olvasói férőhely áll rendelkezésre, ezekből nyolc asztali munkaállomás. Az olvasók használhatják laptopjaikat és egyéb informatikai eszközeiket, amelyeknek internethozzáférést (wifi) biztosítunk.

Az új helyszínen – a Liberty könyvtár-automatizálási rendszer segítségével – folyamatosan épül az elektronikus katalógus.
Liberty

A könyvtár tagja az Egyházi Könyvtárak Egyesületének, és tartalomszolgáltatója az egyesület által létrehozott és üzemeltetett UNITAS közös katalógusnak.
Unitas

A könyvtárban elérhetőek a Károli Gáspár Református Egyetem által előfizetett elektronikus adatbázisok.
KRE Könyvtári Szövetség

Több számítógépen is elérhető a BibleWorks 10.

A könyvtár nyitvatartása a Hittudományi Kar hallgatóinak igényei szerint alakul: egy héten kétszer hosszabban, 23 óráig tart nyitva. Ugyanakkor nyilvános könyvtárként nyitvatartási időben este 18 óráig szívesen látjuk azokat az olvasókat, akik e speciális állomány iránt érdeklődnek.

A könyvtár facebook oldala folyamatosan frissül, mert ennek segítségével tudjuk a leggyorsabban elérni a használóinkat, és itt frissül a félévenként változó nyitvatartási rend is.
Facebook

A könyvtár szolgáltatásai: fénymásolás, szkennelés, nyomtatás.

Könyvtár-vezető: Szabó Erika

Következő események


Napi biztatás

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ