Kari könyvtár

Török Pál Könyvtár

A Hittudományi Kar Török Pál Könyvtára a Pákozdy László Márton professzor által 1970-ben alapított Török Pál Szemináriumi Könyvtár és a korábban felszámolt Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézet Könyvtárának összevonásából született. 1994-ben, az egyetem Teológiai Karrá minősítése után kezdődött meg a könyvtár kari könyvtárrá fejlesztése. Az állománygyarapítás fő feladata a kézikönyvtár fejlesztésén túl az idegen nyelvű szakirodalom pótlása és a nagy értékű könyvsorozatok kiegészítő beszerzése. Az alapítás óta változatlanok az állománygyarapítás hangsúlyai: bibliai szövegmagyarázat, bibliai teológia és gyakorlati teológia. E szerzeményezési stratégiát a hallgatói felkészülést segítő, magyar nyelvű teológiai szakirodalom területén fejlesztjük tovább.

A könyvtár állománya harmincötezer könyvtári egységből áll, a folyóirat-állományunkban harmincféle kurrens folyóirat és a korábbi számok bekötött évfolyamai találhatók.

A könyvtár jelenleg a Csopaki utcában, a Hittudományi Kar ideiglenes helyén működik az épület nyitvatartási idejében. Az állomány elhelyezése szabadpolcos, és csak helyben használható. Az épületen belül az olvasók használhatják laptopjaikat és egyéb informatikai eszközeiket, amelyeknek internethozzáférést (wifi) biztosítunk.

A Liberty könyvtár-automatizálási rendszer segítségével – folyamatosan épül az elektronikus katalógus.

A könyvtárban elérhetőek a Károli Gáspár Református Egyetem által előfizetett elektronikus adatbázisok: ADT+, Akadémiai Kiadó Folyóiratcsomag, Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MeRSZ), Akadémiai Kiadó Szótárai, ATLA, Brill, De Gruyter, JSTOR, Oxford, ProQuest, Scopus, Szaktárs.

A könyvtár tagja az Egyházi Könyvtárak Egyesületének, és tartalomszolgáltatója az egyesület által létrehozott és üzemeltetett UNITAS közös katalógusnak.
Unitas

A könyvtár újdonságairól és nyitvatartási rendjéről a könyvtár facebook oldalán tájékozódhatnak az olvasók.
Facebook

A térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásaink: fénymásolás, szkennelés, nyomtatás.

Rövid ismertető az Egyetem által előfizetett tudományos adatbázisokról

Adatbázisok 2022

Liberty Katalógus

Láthatóság - Gyakran Ismételt Kérdések


Elérhetőség:
Cím: 1022 Budapest, Csopaki utca 6.


Könyvtárvezető:
Szabó Erika
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Munkatárs:
Taba Zsófia (könyvtáros)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Következő események


Napi biztatás

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ