Kari könyvtár

A Hittudományi Kar Török Pál Könyvtára a Pákozdy László Márton professzor által 1970-ben alapított Török Pál Szemináriumi Könyvtár és a korábban felszámolt Közép- és Kelet-Európai Missziói Tanulmányi Intézet Könyvtárának összevonásából született. 1994-ben, az egyetem Teológiai Karrá minősítése után kezdődött meg a könyvtár kari könyvtárrá fejlesztése. Az állománygyarapítás fő feladata a kézikönyvtár fejlesztésén túl az idegen nyelvű szakirodalom pótlása és a nagy értékű könyvsorozatok kiegészítő beszerzése. Az alapítás óta változatlanok az állománygyarapítás hangsúlyai: bibliai szövegmagyarázat, bibliai teológia és gyakorlati teológia. E szerzeményezési stratégiát a hallgatói felkészülést segítő, magyar nyelvű teológiai szakirodalom területén fejlesztjük tovább.

A könyvtár állománya harmincötezer könyvtári egységből áll, a folyóirat-állományunkban harmincféle kurrens folyóirat és a korábbi számok bekötött évfolyamai találhatók.

Az állomány elhelyezése szabadpolcos, és csak helyben használható. A könyvtárban internettel rendelkező munkaállomások állnak az olvasók rendelkezésére, emellett saját laptopok és egyéb informatikai eszközök is használhatók, amelyeknek internethozzáférést (wifi) biztosítunk.

A Liberty könyvtár-automatizálási rendszer segítségével – folyamatosan épül az elektronikus katalógus.

A könyvtárban elérhetőek a Károli Gáspár Református Egyetem által előfizetett elektronikus adatbázisok: ADT+, Akadémiai Kiadó Folyóiratcsomag, Akadémiai Kiadó Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás (MeRSZ), Akadémiai Kiadó Szótárai, ATLA, Brill, De Gruyter, JSTOR, Oxford, ProQuest, Scopus, Szaktárs.

A könyvtár tagja az Egyházi Könyvtárak Egyesületének, és tartalomszolgáltatója az egyesület által létrehozott és üzemeltetett UNITAS közös katalógusnak.
Unitas

A könyvtár újdonságairól a könyvtár facebook oldalán tájékozódhatnak az olvasók.
Facebook

A térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásaink: fénymásolás, szkennelés, nyomtatás.

Az Egyetem által előfizetett online adatbázisok 2024

Segítség az online adatbázisokba való bejelentkezéshez (eduID tájékoztató)

Liberty Katalógus

Láthatóság - Gyakran Ismételt Kérdések

Információk a repozitóriumról

Információk az open accessről


Elérhetőség:
Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 28.
      (Bejárat a Markusovszky tér felől!)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Könyvtárvezető:

Taba Zsófia
Taba Zsófia
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Munkatárs:
Szabó Erika (könyvtáros)
E-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


Nyitvatartás:

Hétfő: 10:00-18:00
Kedd: 10:00-18:00
Szerda: 10:00-18:00
Csütörtök: 10:00-18:00
Péntek: zárva

Közösségi Média

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ