Freund Tamás neurobiológus lesz a Károli Szabadegyetem októberi vendége

A Károli Közösségi Napok keretében folytatódik a Károli Szabadegyetem következő rendezvénye. A Prof. Dr. Trócsányi László rektor által elindított ismeretterjesztő rendezvénysorozat következő vendége Prof. Dr. Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Az október 24-én, hétfőn, 18 órakor kezdődő előadás az Agyhullámok, memória, kreativitás - belső világunk és az információrobbanás hatásai címmel várja az érdeklődőket.

Freund Tamás, a biológiai tudomány doktora, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa. A Bolyai-díjas és Széchenyi-díjas Freund Tamás
1983-ban szerzett biológus diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 1981 és 1988 között összesen négy évig volt vendégkutató az Oxfordi Egyetemen. 1990-ben került a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének Morfológiai Osztályának élére. 1994-ben az intézet igazgatóhelyettese lett, 2002 óta pedig ő vezeti a nemzetközi élvonalba tartozó agykutatási műhelyt.

Prof. Dr. Freund Tamás elsősorban az agykéreg működését kutatja, kutatócsoportja olyan betegségek neurobiológiai kérdéseivel foglalkozott, mint az epilepszia, az oxigénhiányos agykárosodás, szorongás és a Parkinson-kór.
Tudományos munkáját a Bolyai- és Széchenyi-díjak mellett 2011-ben a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetéssel jutalmazták, 2008-ban és 2013-ban pedig Prima Primissima díjjal tüntették ki.

A 18 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést – a nagy sikerre való tekintettel – 17 órától ismét vezetett, történelmi séta előzi meg, melynek keretében az érdeklődők a Károlyi-Csekonics-palota gyönyörűen felújított belső tereit tekinthetik meg.

 

A Károli Szabadegyetem rendezvényére a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken található jelentkezési felületen lehetséges:

http://www.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/


Kép-forrása: mta.hu

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ