Bécsben jártak a Valláspedagógia és Pásztorálpszichológia Tanszék munkatársai

Prof. Dr. Solymár Mónika meghívására a Valláspedagógiai és Pasztorálpszichológiai Tanszék munkatársaival Bécsben jártunk, hogy a KPH Wien/Krems - Campus Wien-Strebersdorf és az Evangelisch-Theologische Fakultät Uni Wien munkájával megismerkedjünk és további szakmai kapcsolatokat építsünk.

Solymár Mónika 2021. novemberében járt Karunkon Erasmus oktatóként és már akkor megfogalmazódott ennek a szakmai kirándulásnak az ötlete. Egyetemünk belső pályázatának köszönhetően 2022. október 12-én került sor a „villámlátogatásra”. Délelőtt a főiskolán, délután pedig az egyetemen vendégeskedtünk. A főiskolán Mag. Richard Pirolt (a nemzetközi kapcsolatok irodáját vezeti) és Mag. Sylvia Inou (a keresztény felekezetek - katolikus, evangélikus, orthodox és szabadegyházak - részleget vezetője), Mag. Dagmar Lagger (a tanárképzési részleg vezetője), illetve Prof. Dr. Edal Kalayci (az Alevita Intézet vezetője) vártak bennünket. A beszélgetés során a képzési rendszerről és a vallási sokszínűség pedagógiai kihívásairól beszélgettünk. Kiderült, hogy egyetemünkkel már van szerződése ezzel a képzési intézménnyel és akár hosszú, de rövid programokra is szívesen látnak diákokat, tanárokat és adminisztratív munkatársainkat is. 

A délutáni programot ez egyetem teológiai könyvtárának a felfedezésével kezdtük egy vezetett túra keretében. A könyvtárat és az online adatbázis kezelését a könyvtár egy munkatársa, Regina Müller mutatta meg nekünk. A délután második felét pedig Solymár Mónikával töltöttük, akivel nemcsak a teológia épületét néztük végig, hanem volt alkalmunk hosszabban beszélgetni a lehetséges közös kutatási projektekről is.

 

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ