Sport és közösség – egyetemi sportnap a Károli Közösségi Napokon

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a Károli Közösségi Napok keretében az egyetemi sportnap október 25-én. Az összegyetemi sportnapnak az FTC Népligeti Sportközpontja adott otthont, hiszen intézményünk még 2022. június 27-én együttműködési megállapodást írt alá hat fővárosi sportegyesülettel, köztük a Ferencvárosi Torna Clubbal a Károli-egyetem sportéletének fejlesztése érdekében, így a Sportközpont használatával egy helyszínen, számos sportágban kipróbálhatták magukat hallgatóink és munkavállalóink. Az első összegyetemi sportnapot a Károli Sportiroda csapata szervezte.

Prof. Dr. Trócsányi László rektor a sportnap megnyitója során kiemelte, hogy a sport nem csupán a test és a szellem egyensúlyát segíti elő, hanem közösségteremtő erővel is bír, így egyetemünk polgárai számára nélkülözhetetlen. Ahogy az őszi Károli Közösségi Napok egész héten a közösségteremtés témakörét járja körül, úgy kifejezetten a sportnap is azért szerveződött, hogy közelebb hozza az egyes karok hallgatóit, munkavállalóit a sport közösségteremtő ereje által. Rektor úr megnyitója után Káposztás Gábor vezető egyetemi lelkész, a Károli Egyetemi Lelkészség képviseletében mondott pár bátorító szót a Szentírás fényében a közösség és a sport erejéről.

A rendezvény házigazdája Gundel Takács Gábor sportriporter volt. A rendezvényen országosan elismert sztársportolókkal is találkozhattak a résztvevők: Kenderesi Tamás olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszóval és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázóval is összefuthattak mindazok, akik kilátogattak a helyszínre. A sportnapon Szabó András "Csuti" sportkedvelő influenszer is lelkesítette a résztvevőket, aki a nap végén Kenderesi Tamással együtt adta át a helyezetteknek járó díjakat, érmeket.

A rendezvény központi programjaként a hallgatói és munkavállalói focibajnokságot hirdették meg, amelynek célja a kikapcsolódás mellett a kötetlen együttlét, a sportban rejlő közösségi erő megtapasztalása volt. A focibajnokságra mind a hallgatói mind a munkavállalói részről számos csapat nevezett. Az első helyezettek egy vándorkupát vihettek haza, így a jövőre megrendezésre kerülő sportnapon ismét pályára léphetnek majd ugyanazért a trófeáért.

A végeredmények:

Hallgatói bajnokság:

1. ÁJK 4-es számú csapata
2. HTK 1-es számú csapata
3. BTK 1-es számú csapata

Munkavállalói bajnokság:

1. EHÖK
2. GESZK
3. BTK

A nap folyamán értékes nyereményeket vihettek haza a tombola nyertesei, emellett a helyszínen vitaminszűrés és látásvizsgálatra is jelentkezhettek az érdeklődők. A focin kívül hallgatóink különböző sportágakban is összemérhették tudásukat, úgy mint a kézilabda, röplabda, kosárlabda, kidobós, buborékfoci, vagy teqball, de ezen kívül belekóstolhattak a rugby vagy a darts-foci világába is. A gólyatáborból már jól ismert gólyatáncot is megtanulhatták a kihívásra vágyók, amelyet egy flashmob keretében elő is adtak.

                

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ