Lázár János miniszter lesz a novemberi Károli Szabadegyetem vendége

November 7-én 18 órakor a Károli Szabadegyetem meghívott vendégével, Lázár János építési és közlekedési miniszterrel beszélget Trócsányi László rektor. Az este folyamán életútinterjú keretében ismerhetik meg az érdeklődők Lázár János szakmai- és karrierútját, életének fontosabb állomásait.

Lázár JánosLázár János a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban végzett, majd a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett diplomát. 2002 óta országgyűlési képviselő, 2002 és 2012 között Hódmezővásárhely polgármestere. 2012–2014 Miniszterelnökséget vezető államtitkár, 2014–2018 Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2022-ben építési és közlekedési miniszteri kinevezést kapott.

Tősgyökeres hódmezővásárhelyiként büszkén képviseli szülővárosát és annak térségét, elmondása szerint bármilyen tisztséget is tölt be, Hódmezővásárhely városáért is mindig dolgozik. Szívügyének tekinti az agráriumot, vallja, hogy Magyarország ennek fejlesztésével a következő évtized nyertese lehet. A természetvédelemért aktívan tenni akaró, többek között A Jövő Nemzedék Földje Alapítvány Kuratóriumának Elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi tagja.

Hívő keresztyénnek vallja magát, a református felekezet aktív tagja.

A 18 órakor kezdődő pódiumbeszélgetést – a nagy sikerre való tekintettel – 17 órától ismét vezetett, történelmi séta előzi meg, melynek keretében az érdeklődők a Károlyi-Csekonics-palota gyönyörűen felújított belső tereit tekinthetik meg. A Károli Szabadegyetem rendezvényére a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken található jelentkezési felületen lehetséges: https://portal.kre.hu/szabadegyetem/regisztracio/

 

 

Kép forrása: Lázár János Facebook-oldala

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ