Konferenciafelhívás: Folytonosság és változás – a vallási és nemzeti identitás régen és most

Az egyéni és közösségi identitásainkkal kapcsolatos különféle nézőpontok és megközelítések kiemelt szerepet kapnak tudományos, egyházi és közéleti fórumainkon egyaránt. Identitásunk megannyi rétegének vizsgálata több, az emberrel és közösségeivel foglalkozó tudományterület vizsgálatának is középpontjában áll. Az eltérő tudományágak specifikus nézőpontjai és kérdésfeltevései egymásra is inspiráló hatást gyakorolhatnak, elősegítve ezzel a tudományos párbeszédet, amely által az identitás összetett kérdéseiről minél teljesebb képet kaphatunk.

Ezt elősegítendő a Károli Gáspár Református Egyetem a tavaszi tréninghétre interdiszciplináris tudományos konferenciát hirdet, melyen egyetemünk oktatói és kutatói a saját tudományterületük módszerein átszűrve oszthatják meg a vallási és nemzeti identitással kapcsolatos kutatási eredményeiket.

A 2024. április 2-i konferencia délutánjára kérjük oktatóink, munkavállalóink jelentkezését 20 perces, a vallási és nemzeti identitás kérdéskörében elhangzó előadás megtartására.

A délután programját, szekcióbeosztását a beérkezett jelentkezések és témák tükrében alakítják ki a konferencia szervezői. Az előadás megtartására 2024. január 31-ig lehet jelentkezni az absztrakt leadásával (min. 1000 – max. 1500 karakter) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

További információ a plakáton: (a képre kattintva megnyitható)

 

Következő események


Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ