„A mártírok vére magvetés…” – Megemlékezés a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatairól

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Károli Gáspár Református Egyetem 2017. november 7-ére emlékkonferenciát szervezett a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatainak tiszteletére.

Az emlékkonferencia résztvevői Pógyor Istvánra, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület titkárának börtönben bekövetkezett halálának 64. évfordulójára és a kommunizmus egyházüldözésének további magyarországi áldozataira emlékeztek. Az eseménynek a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara adott otthont.

Az alkalom elején köszöntőt mondott Prof. Dr. Balla Péter, Egyetemünk rektora, valamint Dr. Huszár Pál főgondnok, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke.

A konferencián előadást tartott Dr. Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese, Csűrös András egyháztörténész, lelkipásztor, Dr. Korzenszky Richárd perjel, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója, Mirák Katalin, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának tagja, valamint Dr. Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke.

A megemlékezés Dr. Kocsev Miklós, a KRE HTK dékánjának záró szavaival fejeződött be.

A megemlékezésről készült képgalériát itt érheti el.

 

Közösségi Média

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ