Budapesti Protestáns Teológusok Találkozója

2017. október 25-én került megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán a Protestáns Teológus Találkozó, mely fő célja az volt, hogy a budapesti protestáns teológiákon tanuló hallgatók megismerhessék egymást, így szorosabbá váljon az intézmények közötti kapcsolat.  Az eseményen egyetemünk református teológusai mellett, az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) és Baptista Teológiai Akadémia (BTA) hallgatói képviselték magukat szép számmal.

A kellemes hangulatban eltöltött délutánt közös áhítat nyitotta meg, melyen Győri Kolos, a BTA HÖK elnöke szolgált igehirdetéssel, a liturgusi szolgálatot pedig Lukács András Máté EHE HÖK elnök, illetve Török László KRE-HTK HÖK irodai titkár végezték. A közös éneklés, imádság után egy kvízjáték következett, ahol vegyes csapatokban mérhették össze tudásukat a hallgatók. A sokszínű, több témából összegyűjtött kérdések nem csak a tárgyi tudást tették próbára, hanem logikus és kreatív gondolkodásra is késztették a csapatokat. A játék után finom vacsorával zárult a nap.

A legkitartóbbak a Lónyay Utcai Református Gimnázium tornatermében focibajnokságon mérték össze erejüket. A 3 csapat közül végül a BTA harmadik, a KRE-HTK második, az EHE pedig az első helyet szerezte meg, szoros küzdelemben.

A találkozó a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

 

 

Közösségi Média

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ