„Együtt a hit útján” konferenciával egybekötött könyvbemutató

Hamarosan megjelenik az „Együtt a hit útján” című gyülekezetpedagógiai kézikönyv a Kálvin Kiadó gondozásában. A kötet evangélikus és református együttműködésben készült.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt május 8-án (szerdán) 10 órától a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karára (Budapest, Ráday u. 28.) egy konferenciával egybekötött könyvbemutatóra!
A konferencia részletes programja ezen hír alatt tekinthető meg. A könyvdedikálásra a konferenciát követően, 16.30-kor kerül sor.

Isten közösségbe hív bennünket az úton velünk együtt járókkal, akikkel felekezeti hagyományaink vagy személyes döntésünk alapján az elhívottak közösségében, az egyházban és a gyülekezetben az emberi élet egészét felölelő életszakaszokban és a legkülönbözőbb életfeladatokban, de mégis egy cél felé haladunk. A gyülekezetpedagógia feladata ennek az összetartozásnak a tudatos művelése. Könyvünk a gyülekezetekben folyó olyan pedagógiai tevékenységek elméleti és gyakorlati kérdéseit taglalja, amelyek Jézus missziói parancsa alapján mindegyik korosztály megszólítását feladatunknak tekintjük.

Kinek szól a könyv?
A teológiai hallgatók mellett elsősorban azoknak, akik gyülekezetekben szolgálnak (pedagógus, lelkész, diakónus, presbiter, önkéntes), és akiknek szüksége van rendszerezett tudásra.

A könyv célja
– a gyülekezet kontextusában történő tanítási szolgálat megerősítése a korosztályok megszólításában
– szemléletformálás: jelen lenni felebarátom számára, abban az élethelyzetben, amelyben ő van
– társadalmi és egyházi valóságra reflektálva összefoglalni a legfontosabb szempontokat a korosztályokkal való munkában: Mit tanít a Biblia az adott korosztályról? Mi lehet Isten terve egy-egy életkorban? Milyen didaktikai céljaink lehetnek? Hogyan lehet a céloknak megfelelően kapcsolódni a mai emberekhez életkortól, társadalmi kontextustól és élethelyzettől függő módon? Mi az, ami általában működik egy-egy korosztálynál? Mi az, ami másképp működik egy adott kontextusban?

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken lehet megtenni. (Szendvicsebéd 1000 Ft-ért igényelhető.) https://forms.gle/uAZQ5Be9AdYssi1i6

 

Következő események


Sport a Károlin

Sport a Károlin

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

 

Youtube