„Közös örökségünk – szemelvények az európai egyházzene évszázadaiból” – koncertsorozat a HTK-n

Áprilisban egy három hangversenyből álló koncertsorozatra invitáljuk az európai egyházzene kedvelőit. Mindhárom koncert helyszíne a Dunamelléki Református Egyházkerület Székháza és Konferencia-központja (1092 Budapest, Ráday u. 28., díszterem).

A koncertekre a belépés díjtalan!

Koncertek:
 
1. A reneszánsz vokális egyházzene – Németalföldön
Előadó: Corvina Consort
Időpont: 2019. április 1. (hétfő) 18 óra

A Corvina Consort ének- és hangszeregyüttes feladatának tekinti, hogy a ma emberével megismertesse a régi korok zenéjét.  Az együttes repertoárján öt évszázad egyházi és világi, vokális és instrumentális művei szerepelnek. Tagjai fiatal művészek, akik más jelentős régizenét játszó együttesekkel is rendszeresen szerepelnek itthon és külföldön. Nemzetközi sikereiken túl a hazai hangverseny-életben is jelentős szerepet töltenek be

2. Genfi zsoltár feldolgozások a 16-17. századból
Előadó: Budafoki Református Kántorátus
Időpont: 2019. április 8. (hétfő) 19 óra

A 2004-es évtől olyan protestáns, polifon vespera-sorozat indult a Budafoki református templomban, melynek célja az ókeresztyén korban kialakult, s protestáns egyházaktól sem idegen zsoltáros istentisztelet hagyományának újjáélesztése. A havi rendszerességgel végzett liturgikus szolgálatok alkalmával törekednek arra, hogy a vespera-sorozat az egyházzenei műveltség színvonalát emelő, a református egyházközség egyházzenei arculatát erősítő, kiemelkedő művészi színvonalú esemény legyen. Az egyes alkalmakon a liturgikus évnek megfelelő tételeket adnak elő a protestáns graduálkönyvek anyagából és a hozzájuk kapcsolódó, többszólamú feldolgozásokból. A szolgálatokat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Egyházzene Tanszék jelenlegi és volt hallgatóiból álló liturgikus kórus látja el. A Kántorátus zenei vezetője Papp Anette.
 
3. „Kelet-Nyugat”
Előadó: Szent Efrém Férfikar
Időpont: 2019. április 11. (csütörtök) 18 óra

Szent Efrém Férfikar (kép forrása: zeneakademia.hu)

A Szent Efrém Férfikar 2002-ben alakult meg, alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás, Magyarország érdemes művésze. A férfikar nemzetközi karrierje 2006-ban átütő sikerrel vette kezdetét: a Hajnówka Nemzetközi Ortodox Egyházzenei Fesztiválon (Lengyelország) megnyerték a professzionális kamarakórus kategóriát. A Magyar Örökség és Budapest Márka díjas Szent Efrém Férfikar célja és küldetése három pilléren nyugszik: egyrészt a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása és bemutatása, másrészt a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolása, harmadrészt pedig a vokális kortárszene népszerűsítése.

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ