Hagyomány, Identitás, Történelem 2. (HIT2019) konferenciafelhívás

„Most azért gondoljátok meg, hogy mi történt a múltban mindmáig…”  (Hag 2,15)

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetének Reformáció Öröksége Műhelye a KRE Hittudományi Kar Egyháztörténeti Intézetével közösen Hagyomány, Identitás, Történelem 2. (HIT2019) címmel református egyház- és művelődéstörténeti konferenciát szervez 2019. október 21-22. hétfőn és kedden, Budapesten.

A konferencia célja, hogy minél több történeti megközelítésből (egyház-, művelődés-, társadalom-mentalitás-, kultúrtörténet, néprajz, teológia) vizsgálja a magyar reformátusság közel fél évezredes történetét, lehetőséget adva arra, hogy a különböző tudományágak művelői találkozhassanak és eredményeikről, nézőpontjaikról, kérdésfeltevéseikről eszmét cserélhessenek.

A konferencián 20 perces előadás tartására 2019. július 31-ig az előadás címének elküldésével (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) lehet jelentkezni, amelynek beérkezte után a szervezőbizottság dönt az előadás programba vételéről. Szintén lehetőséget szeretnénk adni teljes, a konferencia profiljába illeszkedő, tematizált szekciók jelentkezésére is, amellyel kapcsolatosan kérjük, keresse meg a konferencia szervezőit.

Az előadók számára útiköltség-térítést, illetve szállást biztosítunk, amelynek igénylését a konferencia később megosztott regisztrációs felületén lehet majd megtenni 2019. szeptember 15-ig. Előre is tisztelettel kérjük a határidők betartását, mert azon túl már nem tudunk szállásfoglalást intézni. Az elhangzott előadásokat tanulmánykötetben jelentetjük meg előreláthatólag 2020 folyamán.

A konferenciáról bővebb információ kapható az alábbi elérhetőségen: dr. Lányi Gábor (egyetemi adjunktus, KRE HTK) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 30/183-2372

A hivatalos felhívás itt érhető el.

 

Következő események


Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ