Csillagpont 2015.

2015. július 21-25. között került megrendezésre a Csillagpont Református Ifjúsági Tábor a Tatai Olimpiai Központban. 25 hektáros parkosított terület várta az érdeklődő ifjúságot a csodaszép Cseke-tó mellett. Az eseményre főként 14-35 év közötti fiatalokat vártak.

 


Fotó elérhetősége: csillag.reformatus.hu  

 

A Csillagpont egy tematikus találkozó, amelynek központi gondolata alkalmanként változó. 2013-ban az identitás, 2011-ben az érintés gondolatával foglalkoztak. A 2015-ös Csillagpont központi gondolata a bizalom volt, amely nemcsak kapcsolatainknak, hanem hétköznapi életünknek is alapköve: fontos, hogy kiben, vagy éppen miben bízunk, miért nehéz bíznunk és hogyan lehet mégis bíznunk.

A találkozó több mint 600 önkéntessel 2 éves folyamatban szerveződött, amelynek gyümölcse több mint 200 program lett, így a fiatalabbak, az idősebbek és a mozogni vágyók is, egyszóval mindenki találhatott egyéniségének és fogékonyságának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. Szontágh Szabolcs (MRE Ifjúsági Irodavezető) szerint: „A program soha nem cél, hanem eszköz, hogy megtapasztald a bizalmat.”

Kiss Sándor egyházi vezetőket és politikusokat kérdezett arról a Reformátusok Lapja számára, hogy a fiatalok között járva milyen gondolataik támadtak a találkozón.

„(…) A Károli-egyetemnek két évvel ezelőtt volt lehetősége először arra, hogy anyagilag is támogassa a Csillagpont megvalósulását. Örülünk és kiváltáságnak tartjuk, hogy ez a segítségnyújtás idén megismétlődhetett. Egyházunknak sok intézménye van, jó lenne, ha ezek egymással összefogva tudnának részt venni az egyház szolgálatában. Egyetemünk is szeretné minél inkább kivenni a részét ebből az együttműködésből.” – válaszolta Prof. Dr. Balla Péter, Egyetemünk rektora a fenti kérdésre.

A teljes cikk elolvasható itt.

 

A Károli Gáspár Református Egyetemet (KRE) képviselve mi is megtapasztalhattuk a bizalom megnyerésének élményét, hiszen több tucat leendő károlis hallgató látogatott el hozzánk a Lehetőségek Piacára, hogy érdeklődjön, információt szerezzen az Egyetemről, vagy éppen örömteli ujjongással ossza meg velünk: szeptembertől hallgatónk lesz.

A találkozón látványos, nagy sikerű fegyver és viselettörténeti bemutatót tartott Dr. Hidán Csaba régész, történész, a KRE Bölcsészettudományi Karának egyetemi adjunktusa. A nézők megismerhették a 17. századi erdélyi fejedelemség viseletét, támadó és védő fegyvereit,és néhány táborban használatos eszközt. A bemutatón a korszak nemesi női viseletét és ékszereit is megtekinthették az érdeklődők. Az előadás harci bemutatóval zárult.

 

Bár a találkozó befejeződött, majd kétezer-ötszáz résztvevő vihetett haza magával valami új gondolatot, megtapasztalást saját magáról, a bizalom kérdésköréhez kapcsolódóan. Ahogy Hajdú Szabolcs Koppány mondta: „a bizalom végtelen. Újabb és újabb csodákat jelent.”

 


Következő események


Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ