Máté János emlékezete

Máté János halálának 20. évfordulóján énekes délutánt és esti zenés áhítatot tartanak 2018. február 25-én, Budapesten a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának dísztermében (1092 Bp. Ráday u. 28.), valamint a Kálvin téri református templomban (1091 Bp. Kálvin tér 7.)

Program:

13.00-tól gyülekezés, könyv- és kottavásár a DMREK Székházának II. emeleti díszterme előtt
14.00 – a dísztermi program kezdete igei bevezetővel, énekléssel
Emlékezzetek meg a ti előljáróitokról! (Zsid 13,7) - Máté János életútja, munkássága (teológia, kántorképzés, gyülekezeti szolgálat, énekeskönyv szerkesztés) a kortársak szemével Készülés az esti istentiszteletre kórusművekkel
Szólj Izráel fiainak, hogy induljanak! (2Móz 14,15) – Az új református énekeskönyv előkészítő füzetének bemutatása, sok énekléssel. Az új énekek megtanulásának és tervszerű használatának lehetőségei. Irányelvek, tapasztalatok, kérdések megbeszélése.
16.30 – kávészünet, könyv- és kottavásár, beszélgetés, átvonulás a templomba
18.00 – esti istentisztelet a Kálvin téri templomban orgona- és kórusművekkel. Istentiszteletet követően az érdeklődőknek bemutatjuk a templom három évvel ezelőtt, eredeti állapotban felújított műemlék orgonáját. http://honlap.parokia.hu/lap/kalvin-teri-reformatus-egyhaz/cikk/mutat/az-orgona/

Hívjuk erre az alkalomra mindazokat, akik Máté Jánost ismerték, szerették, tanultak tőle, kórusába jártak, de várjuk azokat a lelkipásztorokat, egyházzenészeket, kántorokat és érdeklődőket is, akik gyülekezeti éneklésünk és egyházzenei életünk fejlődéséért felelősséget éreznek és ebben közreműködni szeretnének. Várjuk az énekkarokat és azoknak jelentkezését is, akik a közös művek előadásában részt vesznek. (Tervek: Máté János, Áldjad én lelkem az Urat! valamint Én és az én házam népe.)

A program további szervezéséhez segítséget nyújthatnak, akik részvételi szándékukat az alábbi linken vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen előre jelzik.

A szervezésben résztvevők nevében
Bódiss Tamás
Kálvin téri Református Egyházközség
MRE Zsinati Hivatal Egyházzenei Irodája

egyhazzene.reformatus.hu

 

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ