Jótékonysági est a Károli Gáspár Református Egyetemen

Jótékonysági est a hazai árvák és nagycsaládosok megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetemen Balázs János zongoraművész közreműködésével.

A Károli Szabadegyetem következő vendége: Böszörményi-Nagy Gergely

November 28-án, 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Szabadegyetem következő – a téli szünet előtti utolsó – rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke, aki a Mi (nem) az innováció? címmel tart előadást.

Prof. Dr. Stipta István MTA doktora címet kapott

Dr. Stipta István, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára a sikeres pályázati anyag és kiemelkedő teljesítményű szóbeli nyilvános vita után méltán kapta meg az MTA doktora címet eddigi kutatási és pályamunkájáért.

Nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselő választási eredménye

A hatályos Szervezeti és Működési Rend 9/B §-a alapján került sor a nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztására 2020. október 26. és november 8. között.

Rektori utasítás a távolléti oktatásra történő átállásról

A 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévben a 16/2020. (XI.05.)/R számú Rektori utasítás hatályba lépésének napjától, azaz 2020. november 9-től az Egyetem távolléti (online) oktatásra áll át, ennek megfelelően az előadások, gyakorlati, szemináriumi tanórák megtartását lehetőség szerint online formában kell teljesíteni.
A távolléti (online) oktatásra történő zavartalan átállás megvalósítása érdekében a dékán oktatási szünetet rendelhet el, így kérjük kísérjék figyelemmel a kari weboldalakat is.

A nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztása

A nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztására a mellékelt hirdetménynek megfelelően 2020. november 2. 10:00 óra és 2020. november 8. 24:00 óra között kerül sor.

Téka-téma – Beszélgetés Rofusz Ferenccel Kossuth- és Oscar-díjas filmrendezővel

A Téka-Téma olyan különleges embereket invitál meg a Teológiára beszélgetni, akiknek tevékenysége valamilyen módon kapcsolódik a teológiai fakultáshoz, illetve a művészetben vagy a közéletben kiemelkedőt alkotottak.

Budapesti Protestáns Teológusok Találkozója

2017. október 25-én került megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán a Protestáns Teológus Találkozó, mely fő célja az volt, hogy a budapesti protestáns teológiákon tanuló hallgatók megismerhessék egymást, így szorosabbá váljon az intézmények közötti kapcsolat.  Az eseményen egyetemünk református teológusai mellett, az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) és Baptista Teológiai Akadémia (BTA) hallgatói képviselték magukat szép számmal.

Könyvbemutató: Meredek görbén Istenhez – Ellis Potterrel beszélget Izsák Norbert

A Harmat Kiadó tisztelettel meghívja Meredek görbén Istenhez – Ellis Potterrel beszélget Izsák Norbert című életrajzi kötetének bemutatójára.

„A mártírok vére magvetés…” – Megemlékezés a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatairól

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Károli Gáspár Református Egyetem 2017. november 7-ére emlékkonferenciát szervezett a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatainak tiszteletére.

Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében

Egésznapos konferenciát tartottak a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán a gulág református áldozataira emlékezve november 22-én. A történelmi és teológiai perspektívákat is felmutató tanácskozáson egy vándorkiállítás is megnyílt, valamint egy forráskiadványt is bemutattak.

Zsengellér József, a konferenciának otthont adó egyetem rektorhelyettesének igei köszöntője után az esemény egyik fő támogatója, Balog Zoltán, az emberi erőforrásokért felelős miniszter köszöntőlevelét olvasták fel. „Nekünk, magyar reformátusoknak van mire emlékeznünk: elhurcolt férfiakra és nőkre, halottakra és túlélőkre. De emlékezhetünk Isten megtartó és szabadító erejére. Az emlékezéshez fel kell tárni és közzé kell tenni a tényeket a következő nemzedékek számára is” – írta a miniszter, aki gulágot is megjárt, nemrég elhunyt Gulácsy Lajos kárpátaljai magyar püspökről is megemlékezett levelében.

Meghívó - Vallástudományi Szemle bemutató

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi és Hittudományi Kara,
a Magyar Vallástudományi Társaság, 
és a Vallástudományi Szemle szerkesztősége

Albert de Pury látogatása a HTK-n

Egyetemünk tiszteletbeli doktora, Albert de Pury ny. genfi egyetemi tanár, tett látogatást a Hittudományi Karon.

Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében

Szovjet fogságba hurcolt reformátusok a Kárpát-medencében című konferenciáját rendezik meg november 22-én 9.30 órakor. A rendezvénynek a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara (1092 Budapest, Ráday utca 28.) ad otthont.

Dr. Young Richard Kim professzor előadása a HTK-n

2016. november 16-án, 17 órai kezdettel Egyetemünkön tart előadást Dr. Young Richard Kim professzor ’Sex, Sects, and Snakes: The Rhetoric of Heresy in the Panarion of Epiphanius of Cyprus’ címmel.
Az előadás helyszíne: KRE HTK, 1092 Budapest, Ráday u. 28. Tóth Kálmán terem (111.)

2015 október

  • Észak-ír magyar konferencia egyházaink helyzetéről és lehetőségeiről

    Időpont: Október 20. kedd 9:00-13:00
    Helyszín: Ráday u. 28.


    Szeretettel hívjuk nemzetközi konferenciánkra, melyen Észak-Írországból érkező lelkipásztorok magyar kollégáikkal együtt keresnek válaszokat egyházaink sürgető kérdéseire, mint pl.: 1) az egyház és a politika kapcsolata, 2) a lelkészi szolgálat kihívásai korunkban, 3) a tanítványozás szüksége és lehetőségei, 3) lelkészcsaládok és a teológusok lelkigondozása, 4) menekültek közötti misszió. A konferencia célja, hogy ne csak megismerjük, de tanuljunk is egymástól, ezért számítunk a résztvevők reflexióira. (Előadók: Dr. Szabó István, Kanizsai Nagy Dóra, Dr. Kocsev Miklós, Dr. Lovas András, Bacskai Bálint, Literáty Zoltán, William McCully, Daniel Kane, Nigel Craig, Robin Brown, Ivan Patterson, Richard Kerr.)

    A részletes program itt érhető el.


  • MIND THE GAP!

2015 november

Meghívó - Scott B. Rae Erkölcsi döntések

A Harmat Kiadó tisztelettel meghívja Önt Scott B. Rae Erkölcsi döntések – Bevezetés az etikába című könyvének bemutatójára és a témában

rendezett kerekasztal-beszélgetésre.

Idopont: 2015. november 25., szerda 17 óra

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Díszterem
(Budapest VIII. ker., Reviczky utca 4. 1. emelet).

Meghívó letölthető innen

Meghívó

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának
Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézete tisztelettel
meghívja a


MEGMENTŐK ÉS MEGMENTETTEK

interaktív - multimédia oktatási program sajtóbemutatójára
2014.december 1-jén, hétfőn 14 órára

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem
Bölcsészettudományi Kar,
Díszterem
1088 Budapest, Reviczky u.4.

Részletes program itt található.


Meghívó

A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete Észak-Amerikai Specializáció Program tisztelettel meghívja a 2014. december 4-én 15:00-tól a KRE BTK Dísztermében (1088 Budapest, Reviczky u. 4., I. emelet, 100-as terem) rendezett KÁROLI NORTH AMERICA DAYScímű eseményre.

A részletes program itt érhető el.


Szilágyi Áron ezüstérmes

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a KRE Bölcsészettudományi Karának hallgatója ezüstérmet nyert szombaton a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kardvilágkupa egyéni versenyében.
 
A rekordnagyságú mezőnyt, 31 ország 208 versenyzőjét felvonultató viadal fináléjában a kazanyi vb ezüstérmesével, a dél-koreai Gu Bon Gil-lel vívott Szilágyi Áron, ahol 15-11 a dél-koreai versenyző győzedelmeskedett.
„Gratulálok, mert nagyon jól vívott. Rengeteg tanulsággal szolgált ez az asszó.” – nyilatkozta Szilágyi Áron az MTI-nek.
 
A kiváló eredményekhez sok szeretettel gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!


Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ