Áldott pünkösdi ünnepeket kívánunk!

Meghívó Sitku Tibor István doktori nyilvános védésre

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hittudományi Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Sitku Tibor István doktori értekezésének vitájára.

Lelki éhség 6.0 konferencia a HTK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán induló Spiritualitás és Misszió az Egyházban továbbképzés és a vele együtt haladó, a Magyarországi Református Egyház Missziói Szolgálatának Tanítványként a világban tanfolyama szeretettel várja az érdeklődőket május 30-i Lelki éhség 6.0 konferenciáján. A konferencia főelőadója MICHAEL W. GOHEEN, előadásának címe: „Tanítványként Isten nagy történetében”.

Rendelkezzen SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!

A Károli Gáspár Református Egyetem a jogszabályok értelmében jogosult a Magyarországon adózók személyi jövedelemadójából felajánlható 1% elfogadására.

Sportágválasztási felmérés hallgatóink részére

Tisztelt Egyetemi Polgárok, Kedves Károlis Hallgatók!

Rendelkezzen SZJA 1+1%-ról ebben az adóbevallási időszakban is!

A Károli Gáspár Református Egyetem a jogszabályok értelmében jogosult a Magyarországon adózók személyi jövedelemadójából felajánlható 1% elfogadására.

Meghívó Nagy József doktori értekezéstervezetének műhelyvitájára

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hittudományi Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt Nagy József doktori értekezéstervezetének műhelyvitájára.

Meghívó Kustár György doktori értekezésének vitájára

Tisztelettel meghívjuk Kustár György doktori értekezésének vitájára.
Időpont: 2019. június 07. 12:00 óra

Meghívó dr. Gudor Kund Botond könyvbemutatójára

Szeretettel hívjuk és várjuk 2019. június 5-én 18 órakor a Ráday Gyűjtemény Bibliamúzeumába (Ráday u. 28.), ahol dr. Gudor Kund Botond Bod Péter (1712-1769), a történetíró c. könyvét, valamint ugyancsak a szerző szerkesztésében megjelent dr. Gudor Kund Botond - Gróf László Bod Péter, a kartográfus kötetét mutatja be Földváryné dr. Kiss Réka egyháztörténész, a KRE HTK Egyháztörténeti Tanszék vezetője.

„A könyvtár a teológusokért van”

Szabó Erika könyvtárvezetővel a Török Pál Könyvtárról beszélgetett a parokia.hu.

Meghívó dr. Ormóshegyi Zoltán műhelyvitájára

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hittudományági Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt dr. Ormóshegyi Zoltán műhelyvitájára.

Református egységünk tíz éves

A Magyar Református Egyház ünnepi zsinattal és számos programmal várja az Egységnapra érkezőket.

Doktori védések a HTK-n

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Hittudományi Doktori és Habilitációs Tanácsa tisztelettel meghívja Önt az alábbi doktori védésekre.

Koncertestet tart a Moody Chorale

2017. május 16-án, kedden 18:30-tól koncertestet tart a chicago-i Moody Bibliaintézet kórusa.

HTK-s siker a 20. Partiumi Tudományos Diákköri Konferencián

Örömmel tudatjuk, hogy 2017. május 5-én karunk hallgatója, Mona Aicha Masri 2. helyezést ért el a 20. Partiumi Tudományos Diákköri Konferencia Társadalomtudományi szekciójában, Nagyváradon.
Dolgozatának címe: Az IVF eljárás a teológiai etika tükrében.

Meghívó doktori védésre

Tisztelettel meghívjuk Sungkon Park doktori védésére.

Időpont: 2017. május 15. 13:00 óra

Helyszín: KRE HTK I. emelet 111-es terem (Tóth Kálmán terem)

Legáció – Interjú Bogyó Zsófia negyedéves HTK-s hallgatóval

Az ünnepek kiemelnek minket a sokszor szürke hétköznapok világából, hogy lelkünk feltöltődjön, felemelkedjen. A legáció a teológia-lelkész szakirányos hallgatók kötelező gyakorlata, amely fontos fejlődést rejt magában. Az ünnepek alkalmával a hallgatók egy-egy adott gyülekezetnél szolgálnak. Bogyó Zsófia negyedéves teológia szakos hallgatót, a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom önkéntesét kérdeztük legációs élményeiről, aki Húsvét hétfőn szolgált Felcsúton és Tabajdon.

Rendhagyó Károlis délután a Bárkában

A Károli Gáspár Református Egyetem idén is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat által szervezett Szeretethíd - Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok programsorozathoz. Ebben az évben a Dunaharasztiban található Bárka Műhelyt keresték fel önkénteseink, hogy egy kellemes, játékos délután keretein belül ismerkedjenek meg a Műhely dolgozóival.

A magyarországi Bárka Alapítvány 1991 óta működik. 1993-ban a Bárka Otthon megalapítását követte a Bárka Műhely létrehozása azzal a céllal, hogy felnőtt korú középsúlyos, súlyos, illetve halmozottan sérült személyek részére nappali ellátást, foglalkoztatást és emberséges munkahelyet teremtsen. A szervezet célja, hogy a közösségben az értelmileg sérült emberek személyisége kibontakozhasson, megkapja az őt megillető elismerést, s átélhesse, hogy személye mennyire egyedi és értékes.

A délután folyamán négy önkéntesünk látogatta meg a Bárka Műhely dolgozóit. A bemutatkozás után több csoportban indultak meg a játékok. Páran krétával vagy ceruzával készítettek szebbnél szebb rajzokat, mások buborékfújással és kirakós játékkal töltötték az időt. Önkéntes segítőink egy rövid táncházzal is megörvendeztették sérült barátainkat, akik a következő szavakkal búcsúztak el tőlük:”Jöjjetek máskor is!”

Mind a Műhely dolgozói, mind az önkéntesek számára különleges élmény volt ez a délután. A közös játék, rajzolás és tánc felejthetetlenné tette ezt a napot.

További információ a szervezetről az alábbi oldalon olvasható.


Jótékonysági koncertet adott a TFK és a HTK

Rendhagyó módon ünnepelte a tanév végét a Tanítóképző Főiskolai Kar budapesti tagozatának tanítóképzős és óvodapedagógus hallgatói. A Hittudományi Karral együttműködve adtak jótékonysági koncertet a kárpátaljai magyar családok megsegítésére. Több, mint százezer forint gyűlt össze.
 
A tanévzáró jótékonysági koncerten többek közt egyházzenei darabok, kamarazenei művek, valamint sárközi, matyó, somogyi és erdélyi népdalok – köztük katonadalok és szerelmes dalok – is elhangzottak. A tanítói, óvodapedagógusi, hittanoktatói és lelkészi pályára készülő hallgatók közül néhányan fuvolán, cajonon (ütőhangszer), orgonán, hegedűn és klarinéton is játszottak.
A koncertről készült beszámolót, illetve Hargita Péter, kórusvezetővel készült beszélgetés részletesen itt olvasható.

 


Magyar elnök az Interlegal élén

Az Interlegal nemzetközi jogi, ügyvédi irodai network (www.interlegal.net) 2015. május 16-án tartotta tisztújító közgyűlését Lisszabonban. A szervezet elnökévé két éves időtartamra dr. Boóc Ádám ügyvédet, az ÁJK Polgári Jogi és Római Jogi Tanszékének egyetemi docensét választották.
Dr. Boóc Ádám személyében első ízben lett magyar elnöke egy nemzetközi, több kontinensen jelen lévő ügyvédi irodai networknek.
 
Az Interlegal független, kereskedelmi joggal foglalkozó (európai és Európán kívüli, harminc országot átívelő) ügyvédi irodák nemzetközi szervezete, melynek célja, hogy az egyes irodák ügyfeleik részére magas szinten tudjanak határokon átnyúló szolgáltatásokat biztosítani az egyes Interlegal-tagirodák közreműködésével.


A képen balra dr. Miguel Neto ügyvéd (Sao Paulo, Brazília), az Interlegal Network leköszönő és dr. Boóc Ádám ügyvéd (Kelemen, Mészáros, Sándor és Társai Ügyvédi Iroda, Budapest) az Interlegal Network most megválasztott elnöke látható.


Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ