Jótékonysági est a Károli Gáspár Református Egyetemen

Jótékonysági est a hazai árvák és nagycsaládosok megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetemen Balázs János zongoraművész közreműködésével.

A Károli Szabadegyetem következő vendége: Böszörményi-Nagy Gergely

November 28-án, 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Szabadegyetem következő – a téli szünet előtti utolsó – rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke, aki a Mi (nem) az innováció? címmel tart előadást.

Prof. Dr. Stipta István MTA doktora címet kapott

Dr. Stipta István, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára a sikeres pályázati anyag és kiemelkedő teljesítményű szóbeli nyilvános vita után méltán kapta meg az MTA doktora címet eddigi kutatási és pályamunkájáért.

Nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselő választási eredménye

A hatályos Szervezeti és Működési Rend 9/B §-a alapján került sor a nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztására 2020. október 26. és november 8. között.

Rektori utasítás a távolléti oktatásra történő átállásról

A 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévben a 16/2020. (XI.05.)/R számú Rektori utasítás hatályba lépésének napjától, azaz 2020. november 9-től az Egyetem távolléti (online) oktatásra áll át, ennek megfelelően az előadások, gyakorlati, szemináriumi tanórák megtartását lehetőség szerint online formában kell teljesíteni.
A távolléti (online) oktatásra történő zavartalan átállás megvalósítása érdekében a dékán oktatási szünetet rendelhet el, így kérjük kísérjék figyelemmel a kari weboldalakat is.

A nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztása

A nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztására a mellékelt hirdetménynek megfelelően 2020. november 2. 10:00 óra és 2020. november 8. 24:00 óra között kerül sor.

Téka-téma – Beszélgetés Rofusz Ferenccel Kossuth- és Oscar-díjas filmrendezővel

A Téka-Téma olyan különleges embereket invitál meg a Teológiára beszélgetni, akiknek tevékenysége valamilyen módon kapcsolódik a teológiai fakultáshoz, illetve a művészetben vagy a közéletben kiemelkedőt alkotottak.

Budapesti Protestáns Teológusok Találkozója

2017. október 25-én került megrendezésre a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán a Protestáns Teológus Találkozó, mely fő célja az volt, hogy a budapesti protestáns teológiákon tanuló hallgatók megismerhessék egymást, így szorosabbá váljon az intézmények közötti kapcsolat.  Az eseményen egyetemünk református teológusai mellett, az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) és Baptista Teológiai Akadémia (BTA) hallgatói képviselték magukat szép számmal.

Könyvbemutató: Meredek görbén Istenhez – Ellis Potterrel beszélget Izsák Norbert

A Harmat Kiadó tisztelettel meghívja Meredek görbén Istenhez – Ellis Potterrel beszélget Izsák Norbert című életrajzi kötetének bemutatójára.

„A mártírok vére magvetés…” – Megemlékezés a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatairól

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a Károli Gáspár Református Egyetem 2017. november 7-ére emlékkonferenciát szervezett a kommunizmus egyházüldözésének magyar áldozatainak tiszteletére.

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ